Join For Latest Government Job & Latest News

WhatsApp Group Join Now
Telegram Group Join Now
Class 10th English Polythene Bag vvi Objective Questions 2024
Class 10th English Objective questions Objective Question

Class 10th English Polythene Bag vvi Objective Questions 2024

अंग्रेज़ी (English) Polythene Bag ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन 2024:- हैलो दोस्तो अगर आप मैट्रिक परीक्षा 2024 के लिए तैयारी कर रहे है तो यहां पर क्लास 10th English अंग्रेज़ी का महत्वपूर्ण ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन आंसर ( Class 10th English vvi Objective Question Answer ) दिया गया है यहां पर क्लास 10th अंग्रेज़ी 2024 का मॉडल पेपर ( Class 10th English Model Paper ) तथा ऑनलाइन टेस्ट ( Online Test ) भी दिया गया है और PDF डाउनलोड कर के भी पढ़ सकते हैं । और आप मैट्रिक के फाइनल एग्जाम में अच्छा मार्क्स ला सकते हैं और अपने भाविष्य को उज्वल बना सकते है धन्यवाद –

Join us on Telegram

Class 10th English Polythene Bag vvi Objective Questions 2024

 

1. …..causes pain.

(A) Furniture

(B) Utensils

(C) House

(D) Hurt

Ans:-  (D) Hurt

2. What happens when we burn a polythene bag?

(A) It turns into ash

(B) It gives out a poisonous smell

(C) It becomes volatile

(D) It shrinks

Ans:-  (B) It gives out a poisonous smell

3. The…… grow in the grief’s garbage bin.

(A) flowers

(B) vegetables

(C) fruits

(D) germs of the disease

Ans:-  (D) germs of the disease

4. ‘Sawarani’ and ‘Rays’ have been written by

(A) Puran Singh

(B) Durga Prasad Panda

(C) Mahadevi Verma

(D) Vidyapati

Ans:-  (B) Durga Prasad Panda

5. Only the …………….. caused by ‘hurt’, according to Durga Prasad Panda, comes back again and again.

(A) pleasure

(B) happiness

(C) spring

(D) pain

Ans:-  (D) pain

6. Where do germs grow?

(A) In polythene bag

(B) In soils

(C) In garbage

(D) In clothes

Ans:-  (C) In garbage

 

English Polythene Bag Objective Question Answer 2024

 

7. What happens when a polythene bag gets a little heated?

(A) It melts down

(B) It becomes solid

(C) It vaporizes

(D) It becomes slippery

Ans:-  (A) It melts down

8. ……. When burnt it exudes a pungent smell”-What is the poet talking about?

(A) burning of paper

(B) burning of polythene

(C) burning of raw veg.

(D) burning of clothes

Ans:-  (B) burning of polythene

9. A polythene bag does not get ……..?

(A) torn

(B) destroyed

(C) dissolved

(D) assimilated

Ans:-  (C) dissolved

10. The polythene bag makes a ………………. noise.

(A) musical

(B) humming

(C) singing

(D) squeaky

Ans:-  (D) squeaky

11. ‘Polythene Bag’ has been composed by…….

(A) Durga Pd. Panda

(B) Laxmi Pd. Devkota

(C) Puran Singh

(D) Periasamy Thooran

Ans:-  (A) Durga Pd. Panda

12. Polythene Bag’ makes………………. noise.

(A) soft

(B) chirpy

(C) harsh

(D) squeaky

Ans:-  (D) squeaky

13. Polythene Bag’, when left to itself,…… environment.

(A) pollutes

(B) decorates

(C) beautifies

(D) enriches

Ans:-  (A) pollutes

14. The Polythene Bag melts down when a little……is applied.

(A) Cold

(B) Water

(C) Milk

(D) Warmth

Ans:-  (D) Warmth

 

Class 10th English Model Paper And Question Bank 2024 PDF Download

 

15. Where is the polythene bag buried?

(A) Inside the earth

(B) Inside the garbage bins

(C) Inside the water

(D) None of these

Ans:-  (A) Inside the earth

16. How does the germs of disease grow?

(A) When thrown away

(B) When left in garbage bin

(C) When left untouched

(D) None of these

Ans:-  (B) When left in garbage bin

17. The feeling of ‘hurt’ has been compared to

(A) A garbage bin

(B) The earth’s crust

(C) A polythene bag

(D) The environment

Ans:-  (C) A polythene bag

18. What grows far away from everyone’s gaze?

(A) Fear

(B) Love

(C) Polythene bag

(D) Germs

Ans:-  (D) Germs

19. How does polythene bags affect environment?

(A) It pollutes

(B) It breaks

(C) Both (A) and (B)

(D) None

Ans:-  (A) It pollutes

20. When does a polythene bag make a noise?

(A) When burnt

(B) When touched

(C) When smelled

(D) When pressed

Ans:-  (B) When touched

21. What type of smell does a polythene bag exude when burnt?

(A) Heavy

(B) Light

(C) Pungent

(D) Disgusting

Ans:-  (C) Pungent

22. What happens when we leave a polythene bag on the earth?

(A) It degrades the soil

(B) It pollutes the environment

(C) It improves the soil

(D) None of these

Ans:-  (A) It degrades the soil

23. What type of noise does a polythene bag make?

(A) Great

(B) Squeaky

(C) Smelling

(D) None of these

Ans:-  (B) Squeaky

 

English Polythene Bag Objective Question Answer pdf

 

24. Which object never gets dissolved into the earth’s crust?

(A) Garbage

(B) Bin

(C) Polythene bag

(D) Germs

Ans:-  (C) Polythene bag

25. What has been compared to a polythene bag in the poem ?

(A) The feeling of hurt

(B) The feeling of groan

(C) Smell

(D) Dissolve

Ans:-  (A) The feeling of hurt

26. What happens when we touch a ‘Polythene Bag??

(A) It becomes swallow

(B) It makes a short and shrill noise

(C) It is decomposed

(D) None of these

Ans:-  (B) It makes a short and shrill noise

27. Whose hurt melts down like polythene bag?

(A) Men’s

(B) Women’s

(C) Poet’s

(D) None of these

Ans:-  (C) Poet’s

28. What does not get dissolved into the earth’s crust?

(A) A stone

(B) A hurt

(C) A bag

(D) A polythene bag

Ans:-  (D) A polythene bag

29. A polythene bag cannot be

(A) Made

(B) Recycled

(C) Destroyed

(D) None of these

Ans:-  (C) Destroyed

30. What comes back again and again?

(A) Pollution

(B) Pain

(C) Smell

(D) Nothing

Ans:-  (B) Pain

Bihar Board 10th English Objective Question Answer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *