Join For Latest Government Job & Latest News

WhatsApp Group Join Now
Telegram Group Join Now
Class 10th English Martha vvi Objective Questions 2024
Class 10th English Objective questions Objective Question

Class 10th English Martha vvi Objective Questions 2024

अंग्रेज़ी (English) Martha ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन 2024:- हैलो दोस्तो अगर आप मैट्रिक परीक्षा 2024 के लिए तैयारी कर रहे है तो यहां पर क्लास 10th English अंग्रेज़ी का महत्वपूर्ण ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन आंसर ( Class 10th English vvi Objective Question Answer ) दिया गया है यहां पर क्लास 10th अंग्रेज़ी 2024 का मॉडल पेपर ( Class 10th English Model Paper ) तथा ऑनलाइन टेस्ट ( Online Test ) भी दिया गया है और PDF डाउनलोड कर के भी पढ़ सकते हैं । और आप मैट्रिक के फाइनल एग्जाम में अच्छा मार्क्स ला सकते हैं और अपने भाविष्य को उज्वल बना सकते है धन्यवाद –

Join us on Telegram

 

1.The children were transported to a….. on hearing Martha’s stories.

(A) forest

(B) cloud

(C) sky

(D) dreamland

Answer :-  (D) dreamland

2.Martha used to tell her stories in the Mazel

(A) glen

(B) mountain

(C) seaside

(D) forest

Answer :-  (A) glen

3. Martha’s stories seemed like a dream one saw at

(A) evening

(B) noon

(C) night

(D) morning

Answer :-  (C) night

4. The stories told by Murtha seemed

(A) tranquil

(B) revealing

(C) pessimistic

(D) uninteresting

Answer :-  (A) tranquil

5.”Our hearts stood still in the hush of …………. by’.

(A) an age gone

(B) a year gone

(C) a month gone

(D) an hour gone

Answer :-  (A) an age gone

6. When Martha told her stories, the chitan stared at her with
 

(A) joy

(B) ease

(C) tension

(D) attention

Answer :-  (D) attention

7. ‘And her beauty far away’-is from

(A) Koel

(B) Thinner than a Crescent

(C) Martha

(D) Ode on Solitude

Answer :-  (C) Martha

8. Martha’s stories were about…………….. and fairies.

(A) gnomes

(B) children

(C) ghosts

(D) adults

Answer :-  (A) gnomes

9. “Martha’ the poem is composed by……

(A) Joan Lexau

(B) John Keats

(C) Walter de la Mare

(D) None of these

Answer :-  (C) Walter de la Mare

10. Martha’s chin was-

(A) wide

(B) flat

(C) broad

(D) narrow

Answer :-  (D) narrow

11. Martha’, had clear and…… eyes.

(A) blue

(B) grey

(C) white

(D) red

Answer :-  (B) grey

12. In the poem ‘Martha’, what is the colour of Martha’s eyes?

(A) Grey

(B) Blue

(C) Black

(D) None of these

Answer :-  (A) Grey

13. The poet knew Martha when he was a…..

(A) Servant

(B) Child

(C) Shopkeeper

(D) Teacher

Answer :-  (B) Child

14. Like a dream you dream……the night.

(A) Away

(B) On

(C) In

(D) Out

Answer :-  (C) In

15. Fairies and gnomes……out.

(A) Stole

(B) Steal

(C) Light

(D) Ran

Answer :-  (A) Stole

16. Which of the following word stands for the watchers in the poem ?

(A) She

(B) Her

(C) You

(D) Your

Answer :-  (C) You

17. ‘The Listener’. The Scarecrow’ are the writings of

(A) Joan Lexau

(B) T. S. Eliot

(C) Elizabeth

(D) Walter de la Mare

Answer :-  (D) Walter de la Mare

18. Martha’s hands were

(A) Clear

(B) Clear grey

(C) Slim

(D) None of these

Answer :-  (C) Slim

19. The pobin, Martha’ created what kind of atmosphere?

(A) Mysterious

(B) Stories

(C) Songs

(D) None of these

Answer :-  (A) Mysterious

20. Who tells her stories over and over again?

(A) Walter de la Mare

(B) Martha

(C) J. K. Rollings

(D) None of these

Answer :-  (B) Martha

21. Who are staring at case

(A) Martha

(B) The crowd

(C) Listeners

(D) None of these a

Answer :-  (C) Listeners

22. Whom were the children staring at ease?

(A) Martha

(B) The Children

(C) The book

(D) Martha

Answer :-  (D) Martha

23. In the buzel glen, Martha tells her story to some

(A) Poets

(B) Guardians

(C) Children

(D) None of these

Answer :-  (C) Children

24. As Martha continued with her story, her….. seemed to fade away.

(A) Chin

(B) Beauty

(C) Hands

(D) Voice

Answer :-  (B) Beauty

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *