Join For Latest Government Job & Latest News

WhatsApp Group Join Now
Telegram Group Join Now
Class 10th English Little Girls Wiser Than Men Objective Questions 2024
Class 10th English Objective questions Objective Question

Class 10th English Little Girls Wiser Than Men Objective Questions 2024

अंग्रेज़ी (English) Little Girls Wiser Than Men ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन 2024:- हैलो दोस्तो अगर आप मैट्रिक परीक्षा 2024 के लिए तैयारी कर रहे है तो यहां पर क्लास 10th English अंग्रेज़ी का महत्वपूर्ण ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन आंसर ( Class 10th English vvi Objective Question Answer ) दिया गया है यहां पर क्लास 10th अंग्रेज़ी 2024 का मॉडल पेपर ( Class 10th English Model Paper ) तथा ऑनलाइन टेस्ट ( Online Test ) भी दिया गया है और PDF डाउनलोड कर के भी पढ़ सकते हैं । और आप मैट्रिक के फाइनल एग्जाम में अच्छा मार्क्स ला सकते हैं और अपने भाविष्य को उज्वल बना सकते है धन्यवाद –

Join us on Telegram

Class 10th English Little Girls Wiser Than Men Objective Questions 2024

 

1. Akoulya’s….tried to stop the fight among/between the adults.

(A) father

(B) mother

(C) uncle

(D) grandmother

Answer :-  (D) grandmother

2. When Akoulya saw…on her frock, she was angry.

(A) stains

(B) flowers

(C) drawings

(D) fruits

Answer :-  (A) stains

3. Who wrote ‘Little Girls Wiser than Men’ ?

(A) Leo Tolstoy

(B) R. C. Hutchinson

(C) John Lexau

(D) Humayun Kabir

Answer :(A) Leo Tolstoy  

4. Malasha was….when she saw Akoulya’s frock and face splashed with mud.

(A) overjoyed

(B) frightened

(C) sad

(D) angry

Answer :-  (B) frightened

5. The girls in Tolstoy’s story had…that everyone was fighting because of them.

(A) cherished

(B) enjoyed

(C) remembered

(D) forgotten

Answer :-  (D) forgotten

 

Class 10th English Little Girls Wiser Than Men Objective Question 2024

 

6. Malasha was scolded by Akoulya and asked not to…water

(A) waste

(B) spill

(C) splash

(D) drink

Answer :-  (C) splash

7. Where did the water come up to ?

(A) Akoulya’s ankles

(B) Malasha’s ankles

(C) Malasha’s knees

(D) Akoulya’s knees

Answer :-  (B) Malasha’s ankles

8. What was in the yard in ‘Little Girls Wiser than Men’ ?

(A) Cold water

(B) Hot water

(C) Dirty water

(D) Ice water

Answer :-  (C) Dirty water

9. Akoulya’s and Malasha’s mothers…….with each other

(A) sat

(B) laughed

(C) shopped

(D) quarrelled

Answer :-  (D) quarrelled

10. Akoulya’s mother struck

(A) Malasha

(B) Malasha’s mother

(C) Akoulya

(D) Akoulya’s aunt

Answer :-  (A) Malasha

11. The two girls, Malacha and Akoulya had gone to the………..

(A) Temple

(B) Mosque

(C) Church

(D) Gurudwara

Answer :-  (C) Church

12. Every adult in ‘Little Girls Wiser than Men’ was shouting and nobody was

(A) dancing

(B) singing

(C) praying

(D) listening

Answer :-  (D) listening

13. In this story, the author shows how little children sometimes behave in a more manner than …..

(A) Adults

(B) Plants

(C) Saints

(D) Animals

Answer :-  (A) Adults

14. Akoulya and….took off their shoes and stockings

(A) Ankita

(B) Malasha

(C) Amisha

(D) Sharapova

Answer :-  (B) Malasha

 

Class 10th English Model Paper And Question Bank 2024 PDF Download

 

15. In the story ‘Little Girls Wiser than Men’, the girls are named

(A) Maria and Anne

(B) Malasha and Akoulya

(C) Mary andMaria

(D) Natasha and Jinny

Answer :-  (B) Malasha and Akoulya

16. Both the girls in the story ‘Little Girls Wiser than Men”,had

(A) red handkerchiefs

(B) yellow handkerchiefs

(C) blue handkerchiefs

(D) white handkerchiefs

Answer :-  (A) red handkerchiefs

17. Elderly people in the story ‘Little Girls Wiser than Men’, were ashamed because

(A) Little girls were quarreling

(B) Little girls were dancing

(C) Little girls became friends again

(D) Little girls became enemies again

Answer :-  (C) Little girls became friends again

18. Which festival is referred to by the writer in the story ‘Little Girls Wiser Than Men” ?

(A) Christmas

(B) Easter

(C) Holi

(D) None of these

Answer :-  (B) Easter

19. Malasha’s…..came out and started scolding Akoulya’s mother

(A) Father

(B) Brother

(C) Sister

(D) Mother

Answer :-  (D) Mother

20. The two girls forgot their……and became friends again

(A) Anger

(B) Jealousy

(C) Envy

(D) Farms

Answer :-  (A) Anger

21. The old woman tried to make everyone understand that as it was Easter, the day should be spent

(A) Sadly

(B) Happily

(C) Angrily

(D) Jealously

Answer :-  (B) Happily

22. Dear little……..

(A) Souls

(B) Boys

(C) Girls

(D Brothers

Answer :-  (A) Souls

23. Presently Malasha joined her, and with a…… of wood helped her dig the channel

(A) Clip

(A) Souls

(C) Slip

(D) Flip

Answer :-  (A) Souls

24. Malasha put down her foot and splashed dirty water on to Akoulya’s

(A) Hands

(B) Neck

(C) Frock

(D) Hair

Answer :-  (C) Frock

 

English Little Girls Wiser Than Men Objective Question Answer 2024

 

25. They would not listen to the old woman and nearly her off her feet

(A) Killed

(B) Struck

(C) Dashed

(D) Knocked

Answer :–  (Ded) Knock

26. ‘It is deep, I’m afraid!’ who said it ?

(A) Malasha

(B) Akoulya

(C) Both

(D) None of these

Answer :-  (A) Malasha

27. Who had dressed them ?

(A) Their father

(B) Their mother

(C) Their sister

(D) None of these

Answer :-  (B) Their mother

28. One girl was very small, the other a little

(A) Younger

(B) Smaller

(C) Bigger

(D) Thinner

Answer :-  (C) Bigger

29. It is a time for….and not for such folly as this.

(A) Rejoicing

(B) Advising

(C) Avoiding

(D) Providing

Answer :- (A) Rejoicing

30. ‘Akoulyas’s mother’ seized

(A) Akoulya

(B) Malasha

(C) Both

(D) None of these

Answer :-  (B) Malasha

31. What was in the yard ?

(A) Cold water

(B) Hot water

(C) Dirty water

(D) None of these

Answer :-  (C) Dirty water

32. Who splashed water on Akoulya’s frock ?

(A) Malasha

(B) A fast blowing wind

(C) A fast moving water

(D) None of theseAnswer :-  (A) Malasha

 

33. ‘Except ye turn, and become as little……

(A) Young man

(B) Children

(C) Boy

(D) Girl

Answer :-  (B) Children

34. One word led to another and they had an angry……..

(A) Shouting

(B) Fighting

(B) Children

(D) None of these

Answer :-  (B) Children

35. Soon the ……..took them to splash about in the water

(A) Fancy

(B) Thought

(C) Finary

(D) None of these

Answer :-  (A) Fancy

 

Matric English Objective Question

 

36. Till where did the water reach ?

(A) Akoulya’s ankles

(B) Malasha’s ankles

(A) Fancy

(D) None of these

Answer :-  (A) Fancy

37. Who began to howl so that she could be heard all down the street ?

(A) Malasha

(B) Akoulya

(C) Both

(D) None of these

Answer :-  (A) Malasha

38. Who’s mother came out after hearing the howl began scolding

(A) Akoulya’s

(B) Malasha’s

(C) Both

(D) None of these

Answer :-  (B) Malasha’s

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *